Moeiteloos leven

 

Is het mogelijk? Moeiteloos leven?

 

  • Voor mij is moeiteloos leven:
  • Alles voelt en lijkt vanzelf te gaan.
  • Ik krijg wat ik nodig heb en wil op het juiste moment.
  • Ik hoef nergens speciale moeite voor doen, het gaat moeiteloos.


Moeiteloos is je leven leiden dat bij jou past. De dingen doen die bij jou horen op de manier die bij jou passen. Jouw flow. Willen wat je krijgt en krijgen wat je wilt. Leven synchroon met de realiteit.

 

Ik hoor jullie protesten al in mijn hoofd; We zijn opgevoed met het idee als je hard werkt je rijkdom krijgt. Door hard werken kom je er. Hard werken geeft voldoening. Etc etc.
Is dat waar?

Niet iedereen die keihard werkt krijgt rijkdom. Niet iedereen die keihard werkt krijgt wat hij/zij wil. Onvrede is het gevolg. Waar komt dan de overtuiging vandaan dat als je hard werkt je krijgt wat je waard bent. Waard in wat? Geld?  

En als je het vervolgens niet krijgt wordt je boos, want je werkt hard dus verdien je het. De realiteit is dat je het niet hebt. Dat voelt niet goed, dat wringt aan alle kanten. Maar wat wringt er dan? dat je het niet hebt of jouw gedachte dat je er recht op hebt?

 

Wat is rijkdom voor jou?
Geld? Spullen? Fijne relaties? Zelfvervulling? Kinderen? Duur huis? Dure auto? Hutje op de hei? Wonen in een warm land? Veel vrije tijd? Leven leiden waar je blij van wordt? Veel kennis bezitten? Alles opgeven en je leven in dienst stellen van armoede of ziekte?

Zoveel mensen zoveel wensen.

 

Want wat je denkt niet te hebben, is dat ook wat je werkelijk wilt in dit leven? Of is het een gedachte die jou ingeven is door anderen? De groep ‘anderen’ mag je heel ruim zien en is voor iedereen anders; zoals opvoeding, buurt waarin je bent opgegroeid, reclame, school, sport, familie, ouders, vrienden etc.

 

Het is best eng om te onderzoeken wat jij echt wilt met je leven. Het is ook best eng om te onderzoeken wat voor jou rijkdom is.

Het kan eng zijn omdat de uitkomst misschien iets is dat je iets heel anders wilt dan je nu doet. Wat dan? Dan zijn al je “zekerheden” ineens weg. Al die tijd had je een beeld van jezelf en die klopt nu ineens niet meer en onzekerheid is niet fijn. Maar is dat eigenlijk wel waar dat onzekerheid niet fijn is? Of is dat een angst die de kop op steekt? Onzekerheid geeft ook veel kansen, kansen om te ontdekken wat werkelijk bij jou past en wat je werkelijk wilt. Hoe groter jouw angst en hoe meer jij bang bent jezelf te verliezen, hoe meer ik denk dat jij niet het leven leeft dat je het liefst zou leven.

Lees die nog maar een keer 😊

 

Want naar mijn mening, als je jouw leven leeft die het beste bij jou past, ben je niet bang voor wat er komen gaat, je bent niet bang om te verliezen. Je vertrouwt dat het goed is. Je vertrouwt dat je krijgt wat je nodig hebt en op het juiste moment.

 

Vasthouden aan wat je hebt kan je ook tegenhouden. Als je iets hebt dat je vast wilt houden dan focus je je daarop en ook jouw blik is erop gericht. Kun je dan nog wel zien wat er meer is? Als je loslaat wat je eigenlijk wilt vasthouden, geef je jezelf er vrijheid voor terug.

 

In vrijheid kunnen leven en hebben wat je op dat moment nodig hebt is moeiteloos leven. Moeiteloos is dus ook niet bang zijn om iets kwijt te raken wat niet meer bij je past. Moeiteloos is niet meer bang zijn voor wat je niet hebt. Moeiteloos is leven in het NUZonder oordelende gedachten over wat was en zonder angst voor wat misschien nooit gebeuren zal. Weten dat gedachten niet waar hoeven te zijn. Weten dat angsten gevoed worden door negatieve gedachten en dat de angst voor de angst het ergste is. Moeiteloos is leven in het nu en synchroon met de realiteit.

 

Dus is het mogelijk om moeiteloos te leven?

Mijn antwoord is ja.

En net als alles in het leven is het een proces van vallen en opstaan. Met of zonder hulp.

 

 

Liefdevolle dag

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0