Wat is Hart Kracht?

Ik schrijf het ook weleens als Hrt Krcht.

Dat is tevens de titel van mijn workshop, maar daar gaat het nu niet over.

 

HartKracht heeft iedereen, echt iedereen. Misschien niet voor iedereen even duidelijk en voelbaar maar we hebben het allemaal. Dat is die kracht die je allemaal weleens ervaren hebt onder verschillende omstandigheden. Het moment dat je ineens weet, ja dat of dit is het! Dit is wat ik wil! Bijvoorbeeld: Die persoon wordt mijn partner!

Dat je voelt dat het voor jou bestemd is, alles klopt. Weten dat je iets wilt en tegelijk ook weten dat het gaat gebeuren ook al weet je nog niet hoe en wanneer.

 

Dat weten vanuit je hart, niet te beredeneren met je verstand, maar diep vanbinnen weten. Het voelen/weten, dat niet verstandelijk te beredeneren is, het gaat dieper. Dat gevoel van weten dat het de juiste keuze is.

 

Niet iedereen durft dat pad te volgen, het is soms ook best wel eng. Een pad vol onzekerheden. Een pad die geen garanties biedt dat je ook krijgt wat je wilt, want heb je altijd nodig wat je wilt? Misschien heb je precies dat nodig wat je krijgt? Een pad vol avontuur en onzekerheid met de mogelijkheid om meer te krijgen dan je je voor kan stellen.

 

Angst hebben we allemaal, ook degene die het avontuur aangaat. Angst is normaal. Hoe jij met je angst omgaat dat maakt het verschil. Als je angst wegstopt dan komt het terug en terug en terug. Net zolang totdat je er iets mee doet. Erkennen dat je bang bent en het toch doen, dat geeft heel andere uitkomsten. Iets kan mislukken, maar niet falen. Niet proberen is falen. Mislukken is iets proberen wat niet werkte en zoeken naar een andere manier. Zolang het in jouw hart goed voelt zit je op de goede weg.

 

Daar zit ook gelijk de aanwijzing om ermee in contact te komen. Voelen! Om bij je HartKracht te komen is het belangrijk om uit je hoofd te gaan en met je aandacht naar je lichaam te gaan. In jouw lichaam huist jouw HartKracht.

 

Wij zijn allemaal gewend om ons verstand te gebruiken. We zoeken naar antwoorden in boeken, tijdschriften, naslagwerken, op tv en via google. Allemaal in de hoop om de juiste informatie te vinden die ons kan helpen met het nemen van de juiste beslising. Een zoektocht die in net zoveel gevallen twijfel als antwoorden oplevert. Je hebt zoveel informatie en nog weet je het niet!

 

Je zou je dan kunnen afvragen of je wel met je verstand besluit? Er zijn onderzoeken naar gedaan en wat blijkt, heel veel besluiten worden genomen vanuit gevoel en intuïtie. Ons verstand speelt daarbij een ondergeschikte rol.

En toch, vertrouwen de meesten meer op hun verstand dan hun gevoel. Zo hebben we het geleerd en zo zijn we grootgebracht. In de wetenschap is/was weinig ruimte voor gevoel. Heel langzaam verandert dat ook gelukkig.

 

Besluiten met alleen je hoofd of alleen je gevoel kan in beide gevallen tot onjuiste beslissingen leiden. Balans is ook hierin belangrijk. Kennis kan helpen voelen wat het beste is voor jou in dat geval, met ruimte om te veranderen als de omstandigheden veranderen.

 

HartKracht kijkt voorbij de oppervlakte, ook in- en van jezelf.

Je krijgt niet altijd wat je ziet. In jouw hart liggen veel verborgen schatten, wat een avontuur om dat te mogen ontdekken.

 

Ik coach verschillende mensen met verschillende hulpvragen. De weg van iedere cliënt is anders en toch gelijk. Elke cliënt zit in, of met een ongewenste situatie, aanwijsbaar of niet aanwijsbaar, dat maakt niet uit.

Bij het starten blijkt dat gedachten en overtuigingen, invloed vanuit je verstand, bepalend zijn voor die persoon. Ik help hun om hun hart weer te voelen, weer in contact met hun lijf te zijn.

Balans tussen lichaam en verstand. Help hun durven te voelen en daarop te vertrouwen.

 

Daar is moed voor nodig en ik ben blij dat er zoveel moedige mensen hun weg al naar mij hebben gevonden. En nog blijer ben ik dat ze de weg naar hun eigen Hrt Krcht hebben gevonden.

 

Ik wens iedereen een leven vanuit HrtKrcht!

 

Liefdevolle dag