Ducktape methode

 

Gedachten zijn er. Iedereen heeft gedachten. Onbewust op de achtergrond en bewust op de voorgrond. Gedachten die je helpen je taken te vervullen. Gedachten die vormgeven aan je wat je wilt en hoe je je voelt. Gedachten beïnvloeden je leven 7 dagen per week 24 uur per dag. Zo zijn en doen gedachten dat nu eenmaal.

 

Gedachten gaan door en door. Meestal niet bewust, maar wel aanwezig op de achtergrond, altijd. Dat is prima, dat is zoals het hoort. Gedachten helpen je je taken uit te voeren.

Totdat…

Totdat je niet meer lekker in je vel zit. Totdat je de waarschuwingen gegeneerd hebt. Totdat je over jouw grenzen bent gegaan. Fysiek, emotioneel of mentaal, maakt niet uit. Je gaat over je grenzen en daardoor gaat je filter stuk.

 

Je gedachtenfilter is stuk en dan komt alles bij je binnen.

Gedachten die waar zijn, gedachten die onzin zijn, gedachten die je verzonnen hebt, gedachten die je angst aan wakkeren enzovoort.

Vooral de gedachten die je angst aanwakkeren komen met duizenden tegelijk bij je binnen.

De meeste gedachten daarover zijn door jouw verstand verzonnen. Een heel kleine gebeurtenis kan door jouw gedachtenfantasie omgezet worden in iets heel groots. En omdat je filter stuk is kun je niet meer onderscheiden wat echt en wat fantasie is. Je denkt dat alles waar is.

 

Er zijn onderzoeken geweest die aangetoond hebben dat we meer dan 50.000 misschien wel 80.000 gedachten hebben. 50.000 tot 80.000 is veel!

Die kunnen per definitie niet allemaal waar zijn. Onder normale omstandigheden begrijpt iedereen dat. Op het moment dat jouw gedachtefilter stuk is denk jij dat ze allemaal waar zijn.

 

Met een kapotte gedachtenfilter worden jouw gedachten als door een caleidoscoop op je afgevuurd, er is geen ontkomen aan. Ze gaan maar door en door. Je wordt er gek van en het beheerst jouw leven. Niet te stoppen.

Wat als en dan dat en wat dan en hoe en ik weet het niet…helppp

 

Een gedachtenfilter kan ook een beetje stuk zijn. Denk daarbij aan filterkoffie gezet op de ouderwetse manier. Zit er een beschadiging in het filterzakje dan krijg je drab in je koffie. Of een oude stofzuiger die valse lucht doorlaat. Het stofzuigt niet meer lekker.
Piekeren is als valse lucht of koffiedrab. Piekeren komt door een scheurtje of scheurtjes in jouw filter. Dat is een van de eerste symptomen die jou vertellen dat je overbelast aan het raken bent.

 

Koffie met drab is niet lekker. Je gooit of de koffie weg en gaat nieuwe zetten, of je pakt een nieuwe hele filter en filtert het nog een keer.

Valse lucht van een stofzuiger? Je zoekt het lek op pakt ducktape en plakt het dicht.

Uiteindelijk zul je na verloop van tijd een nieuwe stofzuiger moeten kopen. Tape is een lapmiddel die een tijdje werkt. De slang is gescheurd omdat de stevigheid door gebruik afneemt.

 

Wat doe je met scheurtjes of een kapotte gedachten filter? Die kun je niet zomaar vervangen. Of naar de winkel gaan en een nieuwe kopen!

 

Ons lichaam is prachtig, wonderbaarlijk en zelf herstellend.

Breek je een bot dan groeit dat met rust weer aan elkaar. Heb je een snee dan zet je de wondranden tegen elkaar en het groeit dat weer dicht.

Is je gedachtenfilter stuk, dan kan dat met rust en opsporen van de oorzaak herstellen en weer als nieuw worden.

 

Rust werkt ook even, net als ducktape op een stofzuigerslang. Tape slijt en de lek is weer terug. Met rust heb je even uitstel en je kunt een tijdje doorgaan. Maar gebeuren er weer dingen waardoor je over je grenzen gaat dan gaat je filter weer stuk, misschien waar de tape zit en misschien er net naast.

 

Belangrijk is het opsporen van de oorzaak. Waar schuurt het, waar slijt het. Opheffen van de oorzaak zorgt dat je filter intact blijft.

Blijft jouw filter goed functioneren dan wordt je niet meer overweldigd door al je gedachten, jouw gedachten hebben minder invloed op jouw leven. Jij bepaalt dan weer zelf jouw koers. Je maakt je een stuk minder zorgen over wat anderen van jou denken. Jij weet wat jij wilt en wat jij belangrijk vindt.

 

Heb je last van een kapotte of lekkend gedachtenfilter? Herken jij je in bovenstaande? Dan nodig ik jou uit voor een kop koffie of thee. Ik kan je tips geven of we maken samen een herstelplan. Dit eerste gesprek is op mijn kosten.

 

Blijf niet lopen met een lek filter, jouw leven kan zoveel mooier en gelukkiger zijn.

 

 Bel of app me: 06 420 56 408

Kijk op mijn website:

www.nieuwbegincoaching.nl

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief:

https://www.nieuwbegincoaching.nl/nieuwsbrief/

Wil jij uit jouw gevangenis van emoties en gedachten breken?  Download mijn e-book!

https://www.nieuwbegincoaching.nl/e-book/

 

Liefdevolle dag

Lidy